Jsem anděl a hlídám vám dům, řekl zloděj chycený majitelem

6. listopad 2018 13:10

Neuvěřitelnou výmluvu měl 34letý muž, který je podezřelý z vloupání do garáže rodinného domu v Zaječicích. Majiteli, který ho našel v autě, řekl, že je anděl, který hlídá jeho dům před zloději, kterým vloupání rozmluvil.

Když se rodina vrátila v neděli domů, všimla si pootevíraných skříněk a věcí v garáži. Muž poslal ženu do zajištěného domu a sám se šel poohlédnout po zahradě, kde si všiml zamlžených skel osobního automobilu zaparkovaného na dvoře. Nahlédl dovnitř a viděl cizího muže. Ihned požádal o pomoc souseda, dveře otevřeli, zavolali policisty a do jejich příjezdu hlídky se vetřelce snažili zadržet.

Loupežné přepadení benzinky v Rozhovicích. Policie prosí o pomoc při pátrání

Zloděj přepadl benzinovou stanici v Rozhovicích (záběr bezpečnostní kamery)

Včera před pátou hodinou ranní došlo v obci Rozhovice k loupežnému přepadení místní benzinové čerpací stanice. Policie žádá případné svědky o pomoc.

Majiteli pak zloděj vylíčil historku o andělovi. Zaujaly ho sluneční brýle, gumové pantofle, pracovní boty, zapalovač a jiné věci v hodnotě od 10 – 600 korun. Velkou škodu nenapáchal, ale majitele na nedělní návrat domů určitě dlouho nezapomenou.

Podezřelého policisté identifikovali jako muže s trestní minulostí, který byl pro obdobné jednání odsouzen k dvouletému vězení. Dnes odpoledne by měl soud rozhodovat o tom, zda bude stíhán vazebně, nebo na svobodě.

„Andělovi“ za trestný čin krádeže hrozí až 3 roky vězení.

autor: pta | zdroj: Policie ČR
Spustit audio

Související