Jihočeská volejbalistka Daniela Černá pronikla až do extraligy

21. únor 2019 11:18

Zatímco svět mužského volejbalu mají Jihočeši zmapovaný téměř dokonale, v kategorii žen není moc hráček, které by to dotáhly až do extraligy. Výjimkou je Daniela Černá, volejbalistka z Tábora, které kamarádky říkají Dája.

Nastupuje za pražský Olymp, který dlouhodobě patří do špičky. Jihočeška Daniela Černá je u toho na postu smečařky. Jejím úkolem je přihrávat soupeřův servis a také útočit.

„Sezóna vypadá dobře, jsme v horní čtyřce a máme nečekané posily,“ zmiňuje opravdu překvapivý příchod dokonce dvou reprezentantek – Pavly Šmídové na nahrávku a Barbory Purchartové, která dokonce nedávno plnila roli kapitánky národního týmu.

Mimochodem, Barbora Purchartová má rodné kořeny a prakticky celou rodinu také v jižních Čechách.

Volejbalistka Markéta Sahanová pokračuje ve stopách svých rodičů

Volejbalistka Markéta Sahanová z českobudějovické Madety

Talentovaná volejbalová nahrávačka Markéta Sahanová působí v českobudějovické Madetě. Věkem patří do juniorské kategorie a právě tam se snaží podávat co nejlepší výkony.

Síla týmu Olympu se ukáže v blížícím se play off, ale faktem je, že už v nadstavbě si Olymp připsal cenný skalp lídra soutěže z Olomouce.

Táborská odchovankyně a před časem také hráčka Madety je spokojená. „Mně se daří dobře, sbírám tady zkušenosti, což se mi hodí. Jsem pořád mladá, takže čerpám,“ dodává s úsměvem.

Až načerpá, co potřebuje, může být i ona stálou oporou nejlepších českých volejbalových týmů a kdo ví, třeba i kapitánkou české volejbalové reprezentace.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související