Jehněčí kolínka pečené s česnekem a rozmarýnem

Recept Marcely Antošové z Apetýtu na Velikonoční pondělí 25. dubna.

Suroviny:
400 g jehněčí koleno s kostí, 2 brambory, fazole sterilovaná, bílá i červená, česnek, uzená slanina, čerstvý rozmarýn, čerstvý chřest, vegeta, sůl, cibule, olej

Postup:
Jehněčí kolínka nejprve namarinujeme, přičemž marinádu vytvoříme z rozdrcení česneku, soli, oleje a rozmarýnu. Marinování by mělo trvat nejméně dvanáct hodin. Takto připravená kolínka nejprve vaříme v páře, přibližně hodinu a pak dáme klasicky péct. Pečeme asi čtvrt hodinu. Zatím nakrájíme na malé kousky slaninu, orestujeme ji spolu s cibulkou, přidáme oba druhy fazolí, očištěný a předvařený chřest, dochutíme česnekem, vegetou a rozmarýnem. Podáváme s grilovanými bramborami.

autor: Marcela Antošová