Jehněčí kolínka pečené s česnekem a rozmarýnem
Recept Marcely Antošové z Apetýtu na Velikonoční pondělí 25. dubna.
Suroviny:
400 g jehněčí koleno s kostí, 2 brambory, fazole sterilovaná, bílá i červená, česnek, uzená slanina, čerstvý rozmarýn, čerstvý chřest, vegeta, sůl, cibule, olej
Postup:
Jehněčí kolínka nejprve namarinujeme, přičemž marinádu vytvoříme z rozdrcení česneku, soli, oleje a rozmarýnu. Marinování by mělo trvat nejméně dvanáct hodin. Takto připravená kolínka nejprve vaříme v páře, přibližně hodinu a pak dáme klasicky péct. Pečeme asi čtvrt hodinu. Zatím nakrájíme na malé kousky slaninu, orestujeme ji spolu s cibulkou, přidáme oba druhy fazolí, očištěný a předvařený chřest, dochutíme česnekem, vegetou a rozmarýnem. Podáváme s grilovanými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.