Jednotky intenzivní péče ve Zlínském kraji jsou stále přeplněné, přibývají i pacienti na standardních odděleních

7. duben 2021 09:46
Zprávy ze Zlínska

V nemocnicích ve Zlínském kraji přibývají pacienti s koronavirem. Intenzivní lůžka jsou podle koordinátora lůžkové péče Tomáše Gabrhelíka přeplněná.

Nemocnice i nadále musejí pacienty převážet napříč zařízeními v kraji. Více je aktuálně i pacientů na standardních odděleních, říká Gabrhelík.

Ve zlínské nemocnici je nyní po Velikonocích nejvíce pacientů s covid-19 za posledních deset týdnů. Proto opět otevřeli šestou covidovou stanici. Od začátku týdne zdravotníci ve Zlíně přijali o 10 pacientů více, než se jim podařilo propustit.

Kvůli této situaci se zřejmě 12. dubna v okrese Zlín neotevřou školy. Na tiskové konferenci vlády 6. dubna to uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Zda se tak stane i v dalších okresech, řekne Blatný spolu s ministrem školství Robertem Plagou (za ANO) dnes (7. 4.). Podle původních plánů se školy neměly otevírat v okresech, které by měly reprodukční číslo vyšší než jedna. Nejvyšší reprodukční číslo mají právě okresy Zlín a Uherské Hradiště, kde je vyšší než 0,9. 

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související