Jeden zážitek překrývá druhý, dotkl se nás příběh každého z pacientů, říká po roce na covidové jednotce vrchní sestra Michaela Chocholatá

12. květen 2021

Dnes je Mezinárodní den sester. Jak uplynulý rok vidí jedna z těch, které se více než rok starají o covidové pacienty, nabízí v reportáži redaktor Roman Verner, který natáčel v Kroměřížské nemocnici.

Více než rok tráví prací v covidovém centru Kroměřížské nemocnice i vrchní sestra plicního oddělení Michaela Chocholatá. Ta se na začátku pandemie navíc stala hlavní epidemiologickou sestrou a jejím oddělením prošly tisíce pacientů.

Dnešní Mezinárodní den sester je pro ni stejně hektický jako ostatní běžné dny. Ačkoli je stále usměvavá, připouští, že je vyčerpaná.

„Začalo to loni 7. března, kdy jsme měla já jako první výjezd k pacientovi s podezřením na covid,“ vzpomíná na začátek ročního pracovního maratonu. Zpočátku pracovala 20 hodin denně 7 dní v týdnu, nyní ještě studuje, takže na „dobíjení baterek“ nemá čas. Je vděčná za kolektiv sestřiček, který v Kroměřížské nemocnici je. Ke svým pocitům dodává: „Jeden zážitek překrývá druhý, dotkl se nás příběh každého z pacientů.“

I my děkujeme!

Vrchní sestra plicního oddělení Kroměřížské nemocnice Michaela Chocholatá
Spustit audio

Související