Je grilování zdravé?

12. červen 2019

Nejvhodnějším pokrmem pro období léta prý jsou lehké zeleninové polévky. Dodají dostatek tekutin i živin a jsou dobře stravitelné. Dny plné slunce  totiž představují zátěž pro náš organismus. A tak nám v pořadu Co vás zajímá radila dietní sestra Jaroslava Kreuzbergová. Jak by tedy měla vypadat naše strava v létě, jak nám mohou pomoci typické letní potraviny a jak zdravě grilovat? Poslechněte si záznam z vysílání!

autoři: Květa Bodollová , Jaroslava Kreuzbergová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.