Jan Vlasák: Život je složitá kaše. Prohřešky minulosti se těžko odčiňují

10. duben 2018

Jako školní dítko byl častým aktérem průšvihů. Coby herecký kandrdas zase trpěl nedostatkem sebedůvěry a sám říká, že byl neuvěřitelné dřevo. Co zajímavého se mu v životě, divadle a za mikrofonem přihodilo?

Ačkoliv je toho názoru, že díru do světa nikdy neudělal, v životě měl Jan Vlasák velké štěstí na krásné role v divadlech v Brně, Ostravě i Praze. I když ve Zlaté kapličce, kde byl členem souboru 10 let, docela trpěl, protože hrál pouze malé role.

„Nejkrásnější profesní období jsem prožil v Ostravě. Tam jsem se také potkal s režisérem Janem Kačerem, který mi pomohl herecky se otevřít,“ přiznává Jan Vlasák. Tu samou tvůrčí náladu teď prý zažívá na jevišti Městských divadel pražských s režisérem Petrem Svojtkou.

Vzal si školní lásku

Vlasák patří k hercům, kteří se mohou soustředit na práci jen za předpokladu, že mají vyřešený soukromý život. Svou ženu Elišku, dnes psycholožku a spisovatelku, poznal už během studia na JAMU. Velmi brzy s ní měl první ze tří dcer a zpočátku společného soužití třeli bídu.

Přiznává také, že manželku a rodinu vůbec trochu zanedbával. „Život je tak složitá kaše, že prohřešky minulosti se těžko odčiňují. A tak se dnes alespoň snažím svou ženu nezlobit,“ dodává herec Jan Vlasák.

Jan Vlasák
autor: Filip Lukeš
Spustit audio