Jak se daří, pane Procházko?

10. srpen 2011

Pořad Ta naše písnička aneb Trubte nám, trumpety bude 10. srpna výjimečný tím, že nabídne mimo jiné i slovo legendárního interpreta a autora populárních písniček Standy Procházky. Životní jubileum 92 let slaví v plné svěžesti 7. srpna 2011.

V minulém roce o něm vyšla knížka Úsměvy i vrásky Standy Procházky. Je stále aktivní a čilý, dokonce jezdí stále na zájezdy. Muzikant, redaktor hudebního vysílání a publicista Vladimír Brand se ho ve vysílání nezapomene optat, jak se mu v tom všem daří. Odpověď uslyšíme po 18:30 hodině na Dvojce ČRo.

autor: Vladimír Brand
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.