Jablkovo-ořechová buchta z Řecka
Vyzkoušejte recept od Šárky Mackové z Hroznové Lhoty. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
3 hrnky nakrájených jablek
2 hrnky cukru
¾ hrnku oleje
¼ hrnku mléka
3 malé lžičky skořice
3 vajíčka
1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů
1 hrnek hladké mouky
1 prášek do pečiva
Postup:
1. Všechny suroviny smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka