Jablkovo-ořechová buchta z Řecka

Vyzkoušejte recept od Šárky Mackové z Hroznové Lhoty. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
3 hrnky nakrájených jablek
2 hrnky cukru
¾ hrnku oleje
¼ hrnku mléka
3 malé lžičky skořice
3 vajíčka
1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů
1 hrnek hladké mouky
1 prášek do pečiva

Postup:
1. Všechny suroviny smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 20 minut.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová