Jablkovo-ořechová buchta z Řecka
Vyzkoušejte recept od Šárky Mackové z Hroznové Lhoty. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
3 hrnky nakrájených jablek
2 hrnky cukru
¾ hrnku oleje
¼ hrnku mléka
3 malé lžičky skořice
3 vajíčka
1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů
1 hrnek hladké mouky
1 prášek do pečiva
Postup:
1. Všechny suroviny smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová