Italské Dolomity – jedno obrovské lyžařské a relaxační středisko

23. únor 2017
Dobré odpoledne

Počasí milovníkům lyžování už nepřeje. A tak není divu, že vyrážejí tam, kde je ještě sněhu dostatek. Nejčastěji jsou vyhledávány italské Dolomity, protože tam naleznete více jak 1200 km upravených sjezdovek různých obtížností jak pro začátečníky, rodiny s dětmi, tak i pro náročné lyžaře.

Italské Dolomity nabízí 450 nejmodernějších lanovek, které lyžařům umožňují trávit více času na sjezdovkách. Je zde řada snowparků, bobových drah, stále upravené běžecké tratě. Můžete si zde vyzkoušet i jízdu na sněžných skútrech. Na své si přijdou i horolezci, kteří mohou vyzkoušet lezení po zmrzlých vodopádech. Je zde opravdu veliký výběr sportovních činností i zábavy. „Lyžování v italských Dolomitech je zkrátka velký fenomén. Mají největší lyžařský areál na světě,“ říká Zdeněk Vondráček z třebíčské cestovní kanceláře VOMA.

Val di Fiemme - srdce italských Dolomit

Jedna z nejvyhledávanějších lyžařských oblastí Itálie ležící ve východních Dolomitech. Tvoří ji šest hlavních středisek: Skicenter Latemar, Alpe Cermis-Cavalese, Belamonte-Alpe Lusia-Moena, Passo Rolle a menší střediska Passo Lavazé a Ziano. Je to oblast vhodná jak pro rodiny s dětmi, tak i náročné sjezdaře, na které zde čeká mimo jiné fantastická 5 km dlouhá černá sjezdovka Pista Olympia z vrcholu Alpe Cermis nebo 3,8 km dlouhá sjezdovka Fiamme d´Oro nad Moenou.

Smaragdová jezera pro relax i sport

I v létě je v Dolomitech překrásně. Vysoké skály, kolem kterých se rozprostírají zelené rozkvetlé louky, svádí k relaxaci a naprostému odpočinku. A do toho září smaragdová jezera. Lago di Carezza je překrásné jezero, na jehož duhové hladině se zrcadlí vrcholky hned dvou známých masivů, Latemaru a Catinaccia. „Toto jezero je vhodné pro relax a duševní pohodu či klid,“ zmiňuje Zdeněk. Nechybí tady ani občerstvení a poměrně velký obchod se suvenýry a sportovním oblečením. Druhé jezero Misurina bývá často označováno jako perla Dolomit.

Spustit audio