I vlasy je třeba chránit před sluncem

23. srpen 2017

V létě dostaly vaše vlasy pořádně zabrat. Slunce, slané moře i pot napáchaly svoje a kadeře jsou vysušené, lámou se, třepí, jsou vyšisované. A to nikdo nechce. Jak dostat vlasy zpátky pod kontrolu? Zeptali jsme se jihlavské kadeřnice Heleny Pudilové.

UV záření narušuje vlasový protein. Vlasy tak ztrácejí pružnost a oslabují se. Ve výsledku jsou matné a působí unaveně. Proto je třeba své kadeře chránit. A to různými kosmetickými přípravky, které vám vaše kadeřnice doporučí.

Záleží na každém, jakou péči zvolí pro své vlasy. Na trhu je dnes řada přípravků, které napomáhají tomu, aby vlasy zůstaly pružné a hezky lesklé, aby působily zdravím dojmem.

„V kadeřnictví máme k dispozici silnější a kvalitnější přípravky, které nejdou koupit a které opravdu ty vlasy vyživují,“ zmiňuje jihlavská kadeřnice, pokud nepomáhají masky, které jsou volně dostupné v obchodech.

Někdo dává přednost přírodě

Rady babiček na výrobu domácích přírodních masek nejsou na škodu, naopak. Oplachování kopřivovou vodou, masky s olivovým olejem, citrónem nebo žloutkem také pomáhají. Stačí si vzpomenout na slova našich maminek a babiček. „Na ven šátek nebo klobouk na hlavu, předejdete tím jak úpalu tak poškození vlasů. A je to levné,“ směje se kadeřnice Helena Pudilová.

Spustit audio