Husí prsa
Vyzkoušejte recept od Pavla Šťastného z Blučiny.
Budete potřebovat:
2 porce husích prsou
sůl, kmín (rozmarýn)
pevný sáček
Příloha:
1 cibule
brambory
vařené kroupy
sůl, pepř
Postup:
1. Husí prsa alespoň dva až tři dny dopředu naložíme se solí a kmínem.
2. Před tepelnou úpravou vložíme do pevného sáčku, který zaděláme a nejlépe v parním hrnci nebo vodní lázní vaříme asi 3 hodiny při 50 stupních.
3. Poté kůži na prsou nařežeme na malé čtverečky, aby se vypekl tuk. Zprudka opečeme na pánvi.
4. Jako přílohu podáváme nastavovanou kaši. Do vařených brambor přidáme uvařené kroupy a orestovanou cibulku. Dochutíme solí a pepřem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.