Husí paštika

Vyzkoušejte recept od Pavla Šťastného z Blučiny.

Budete potřebovat:
100 g husích jater
300 g vepřového bůčku
100 ml smetany
lžíce husího sádla
tymián
sůl, bílý pepř
muškátový oříšek
slanina

Příloha:
bageta
hroznové želé

Postup:
1. Játra a bůček nahrubo pomeleme, ochutíme muškátovým oříškem, tymiánem, solí a pepřem.

2. Podle chuti přidáme smetanu a husí sádlo.

3. Formu vyložíme slaninou, chceme-li, a navrstvíme do ní směs na paštiku.

4. Formu vložíme do vodní lázně (nebo parního hrnce) a vaříme při 85 až 90 stupních asi hodinu.

5. Poté krájíme na plátky a podáváme s opečenou bagetou a hroznovým želé.

autor: Zuzana Plíšková