Husí paštika
Vyzkoušejte recept od Pavla Šťastného z Blučiny.
Budete potřebovat:
100 g husích jater
300 g vepřového bůčku
100 ml smetany
lžíce husího sádla
tymián
sůl, bílý pepř
muškátový oříšek
slanina
Příloha:
bageta
hroznové želé
Postup:
1. Játra a bůček nahrubo pomeleme, ochutíme muškátovým oříškem, tymiánem, solí a pepřem.
2. Podle chuti přidáme smetanu a husí sádlo.
3. Formu vyložíme slaninou, chceme-li, a navrstvíme do ní směs na paštiku.
4. Formu vložíme do vodní lázně (nebo parního hrnce) a vaříme při 85 až 90 stupních asi hodinu.
5. Poté krájíme na plátky a podáváme s opečenou bagetou a hroznovým želé.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.