Husí jatýrka podle Nastěnky

Základní ingrediencí jsou husí játra, použít lze i kuřecí nebo vepřová

Zalistovat kuchařkou a uvařit. Zalistovat lze ale nejen kuchařkami. Mnohé recepty, které opravdu fungují, můžeme najít i v krásné literatuře, anebo v pohádkách. Jeden takový pohádkový kulinářský tip pro vás máme.

Budete potřebovat:

  • 500 g husích jater
  • mléko
  • 100 g mandlí
  • sůl
  • celý pepř
  • hřebíček
  • sádlo (ideálně husí)

Postup: 

  1. Husí játra omyjeme, odblaníme a na hodinu ponoříme do mléka.
  2. Mandle po spaření oloupeme a nasekáme na tenké plátky, kterými posléze játra prošpikujeme.
  3. Poté osolíme a na sádle společně s kořením dusíme.
  4. Jídlo je hotové asi za 30 minut.
  5. Podáváme s pečivem polité šťávou (můžeme variovat i s dalšími přílohami).