Hudba, móda, sport, folklór i soutěž pejsků v našich víkendových tipech ze dvou krajů

15. červen 2018

Pokud přemýšlíte, kam vyrazit o víkendu, zkuste se inspirovat tipy, které jsme pro vás vybrali.

Putování se skleničkou chvalovickou sklepní uličkou

V sobotu 16. června se vám otevřou sklepy ve chvalovické sklepní uličce. Budete tak mít možnost nahlédnout „pod pokličku“ tamním vinařům. A nejen to. Ochutnat budete moci jedinečná vína za doprovodu cimbálové muziky a chybět nebude ani chutné občerstvení. Sklepy budou otevřeny od 10 do 20 hodin.

Kunovské léto

Až do neděle 17. června probíhá letošní jubilejní 25. Kunovské léto. Účastní se jej kolem 800 dětí z atraktivních souborů ze zahraničí a samozřejmě také z České republiky. Nabízí profilová i soutěžní vystoupení, pořady profesionálních souborů Hradišťan a Lúčnica nebo i Řezbářské sympozium.

Hlavní pouť ke cti svatého Antonína

Významný poutní areál Svatý Antonínek hostí v průběhu roku mnoho církevních akcí, ale tento víkend je na programu ta nejvýznamnější – hlavní pouť ke cti svatého Antonína. Mše svaté se konají v neděli v časech v 8.00, 9.00 a 10.30. Od 14.00 začíná kulturní odpoledne včetně dětských atrakcí na prostranství u kaple.

První republika na zámku Lešná

Sobota i neděle na zámku Lešná v ZOO Zlín se ponese v duchu První republiky. Průvodci v dobových kostýmech na chvíli přenesou návštěvníky Lešné do doby před sto lety.  Dozvědí se, jak se na zámku a v jeho okolí žilo před vznikem První republiky.

Šaratický kotlík 2018 aneb Soutěž o nejlepší guláš

Tradiční klání o nejlepší guláš s mezinárodní účastí. Guláše budou hodnoceny porotou, ale také návštěvníky. Začátek akce je v sobotu ve 12 hodin, těšte se na překážkový závod pro děti – Spartans Šaratice. Od 15 do 18 hodin bude hrát CM Šternovjan. Od 19 hodin do půlnoci následuje taneční zábava pro všechny věkové kategorie.

Letní setkání chřibomilů

Chřibomilové, tedy milovníci půvabného pohoří Chřiby na Východní Moravě, jsou zváni na letní setkání, které se uskuteční v neděli 17. června v Muzeu myslivosti a pytláctví v Babicích na Uherskohradišťsku. Součástí setkání, které začne v 14:00, bude prezentace nové knihy Zapomenuté příběhy slováckého Dolňácka autorů Jiřího Jilíka a Bořka Žižlavského.

Módní přehlídka v zámku Zdislavice

Módní přehlídka kostýmů a klobouků z období secese a první republiky včetně šatů svatebních v zámku Zdislavice v obci Troubky-Zdislavice. Začátek akce v zámeckém parku je plánovaný v sobotu na 14 hod.

Hudba na kole v Lednicko-valtickém areálu

V sobotu 16. června se uskuteční čtvrtý ročník projektu Hudba na kole, který nabídne 18 hudebních zastávek v podání českých a rakouských hudebníků, a to v celém Lednicko-valtickém areálu i dolnorakouském Weinviertelu.

Fešák pes aneb Punťa šou

Oblíbené vsetínské setkání pejskařů spojené s workshopem a předváděčkou psích dovedností v Panské zahradě je naplánované na neděli 17.6.

Den železničních modelářů na Zbýšovské dráze

Oblíbený Den železničních modelářů v Muzeu průmyslových železnic Zbýšov se uskuteční v sobotu 16. června a můžete se zde projet i parním vlakem. Kromě modelů zde uvidíte sbírky historických, parních, motorových i elektrických lokomotiv od počátku 20. století. Zázemí zde najdou i děti a nebude chybět ani bohaté občerstvení. Odjezdy vlaků vždy (při parních i motorových jízdách) od 10 do 17 hodin každou celou hodinu ze stanice Zbýšov. Muzeum je otevřeno od vždy od 9:30 do 18:30 hod. Jízdenka na vlak platí zároveň jako vstupenka do expozice.

Spustit audio