Hradce Králové chce vypsat novou soutěž na stavbu stadionu. V pondělí rozhodne zastupitelstvo

23. listopad 2018 13:54

Nové vedení Hradce Králové chce zrušit soutěž na stavbu fotbalové arény za 400 milionů korun. Zrušení tendru by měli jako dodatečně zařazený bod programu projednat v pondělí 26. listopadu hradečtí zastupitelé. ČTK to dnes řekl mluvčí magistrátu Petr Vinklář. 

Hradečtí zastupitelé schválili vypsání nového tendru na fotbalový stadion za 400 milionů

Studie nového fotbalového stadionu v Hradci Králové

Hradečtí zastupitelé podle očekávání odsouhlasili další postup v souvislosti s plánovanou novou fotbalovou arénou za téměř 400 milionů korun. Poté, co administrátor zapomněl prodloužit lhůtu v elektronickém systému veřejných zakázek, muselo město zrušit původní výběrové řízení. 

Podle vyjádření magistrátu se nic nemění na tom, že město nový stadión vybudovat chce.

Na hradecké radnici od 30. října vládne koalice hnutí ANO, ODS a Změny pro Hradec. V minulém volebním období byly všechny tři strany v opozici.

Stavba stadionu má být největší investicí města za poslední roky. Zhruba 15 let připravovaný stadion má stát na místě již nevyhovujícího všesportovního stadionu z roku 1960.

Stavba stadionu má být největší investicí města za poslední léta

Soutěž na stavbu nového fotbalového stadionu byla vypsána 31. října, tedy den po ustavujícím zasedání zastupitelstva. Nové vedení města tak již nemělo možnost soutěž jakkoliv ovlivnit.

Studie nového fotbalového stadionu v Hradci Králové

Nynější soutěž na stadion je druhou v pořadí. Původní tendr vypsaný v červenci zastupitelé v září zrušili kvůli chybě administrátora soutěže. Zároveň rozhodli o vypsání nové soutěže. Soutěž má dvě kola. V nynějším prvním kole mají uchazeči prokazovat kvalifikační předpoklady. Přihlášky mají podat do 4. prosince. Ve druhém kole by měli uchazeči předkládat cenové nabídky.

Soutěž je vypsána na stavbu dvou tribun, nové hrací plochy, parkoviště a osvětlení ve tvaru pro stadion typických lízátek. V hlavní západní tribuně má být zázemí pro klub, hráče, novináře a fanoušky. Severní tribuna bude za brankou ve směru od Orlice. Stavba zbylých dvou tribun by měla přijít na řadu později, podle finančních možností města.

Stadion pro 10.000 diváků by měl sloužit i jako multifunkční aréna pro pořádání kulturních akcí pod širým nebem.

autoři: Tomáš Lörincz , baj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související