Hrad Kašperk zve na Velikonoce

5. duben 2015

Za oslavou tradičních svátků jara Velikonoc se můžete vydat na strážní hrad Kašperk, který je nejvýše položeným královským hradem v Čechách. Během prodlouženého velikonočního víkendu se tam bude dít mnoho zajímavého.

Hrad Kašperk ovládnou Velikonoce od pátku 3. do pondělí 6. dubna. Po všechny čtyři dny si můžete projít nejnovější prohlídkový okruh Život na hradě. Návštěvníkům ukáže, jak vypadal všední den na královském hradě. Zakončen je audiovizuální podívanou, která návštěvníkům zprostředkuje výlet do středověku.

V sobotu 4. a v neděli 5. dubna je navíc připraven speciální program. Na děti ve věku 6 až 11 let čekají interaktivní prohlídky nazvané Staň se rytířem, staň se princeznou! Mohou si vyzkoušet předměty, které se běžně používaly při životě na hradech v době středověku a také se naučí vybranému dvorskému chování. Začátky prohlídek jsou v sobotu a v neděli v 11 a ve 13 hodin, prohlídku si můžete předem objednat.

Úplnou novinkou je divadelní představení Mastičkář, které se odehraje v sobotu 4. a v neděli 5. dubna od 12, od 14 a od 15.30 hod. na hradním nádvoří. Mastičkář je nejstarším českým dramatem z první poloviny 14. století. I když spíše než o dramatickou zápletku jde o satirickou frašku, která měla za cíl diváka pobavit. Účinkuje místní divadelní spolek Pachmajr.

K Velikonocům neodmyslitelně patří také zvířátka a mláďátka, proto budou mít návštěvníci přímo na nádvoří možnost přivítat nové přírůstky do hradního zvěřince, jehňátka Andělku a Emila. A chybět samozřejmě nebude ani dobré jídlo a pití.

Zastavit se můžete i v podhradí

Cestou na hrad Kašperk se můžete zastavit i v podhradí, které představuje historické městečko Kašperské Hory. I tam je připravený bohatý velikonoční program, který zahrnuje komentovanou prohlídku města (sobota a neděle od 10.30 hod.), tvořivé dílny pro děti v Horském klubu (sobota 13 - 15.30 hod.) a další zajímavé akce. Bohatý program vyvrcholí v neděli, kdy se v 10 hod. otevřou Farmářské a řemeslné trhy. Odpoledne v 15 a v 16 hod. vystoupí legendární folková kapela Nezmaři.

Spustit audio