Houbový trhanec
Traduje se, že trhanec patřil mezi oblíbená jídla císaře Františka Josefa I. Dokonce se k tomu váže několik legend. Jak by se asi tvářil, kdyby mu ho někdo naservíroval naslano?
Budete potřebovat:
250 g hub
2 vejce
125 g tvarohu
75 ml mléka
100 g hladké mouky
1 cibule
2 stroužky česneku
majoránka
sůl, pepř
Postup:
1. Žloutky oddělíme od bílků. V míse rozmícháme tvaroh, mléko, mouku a žloutky.
2. Osolíme a opepříme. Česnek a cibuli nasekáme nadrobnou a zpěníme na oleji.
3. Přidáme nakrájené houby a opékáme asi 5 minut.
4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do připraveného tvarohového těsta.
5. Zalijeme jím houby a necháme krátce probublávat.
6. Poté dáme pánev do trouby vyhřáté na 180 stupňů na zhruba 15-20 minut. Před servírováním pomocí dvou vidliček natrháme na kusy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka