Houbový trhanec

Traduje se, že trhanec patřil mezi oblíbená jídla císaře Františka Josefa I. Dokonce se k tomu váže několik legend. Jak by se asi tvářil, kdyby mu ho někdo naservíroval naslano?

Budete potřebovat:

250 g hub

2 vejce

125 g tvarohu

75 ml mléka

100 g hladké mouky

1 cibule

2 stroužky česneku

majoránka

sůl, pepř

Postup:

1. Žloutky oddělíme od bílků. V míse rozmícháme tvaroh, mléko, mouku a žloutky.

2. Osolíme a opepříme. Česnek a cibuli nasekáme nadrobnou a zpěníme na oleji.

3. Přidáme nakrájené houby a opékáme asi 5 minut.

4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do připraveného tvarohového těsta.

5. Zalijeme jím houby a necháme krátce probublávat.

6. Poté dáme pánev do trouby vyhřáté na 180 stupňů na zhruba 15-20 minut. Před servírováním pomocí dvou vidliček natrháme na kusy.

autor: Zuzana Plíšková