Hokejové Kladno zahájilo letní přípravu na ledě. Kazašského mistra Arlan Kokšetau porazilo i bez Jaromíra Jágra 2:1

1. srpen 2018 11:54

Na kladenském zimním stadionu se už znovu fandí. I v takřka čtyřicetistupňových vedrech nastoupili Rytíři k prvnímu přípravnému utkání a kazašského mistra Arlan Kokšetau porazili 2:1 po samostatných nájezdech.

 „Jsou to nějaké dva tři měsíce, co jsme nehráli zápas, takže možná nějaká nervozita tam je, zvlášť proti týmu, který tolik neznáme. Řekli jsme si nějaké taktické věci, které jsme se snažili plnit. Nic zvláštního. Ale tempo zápasu strašný, musím říct, že po tom čtvrt roce jsem toho měl plný zuby," říkal po utkání Štěpán Bláha, který asistoval u jediné branky Rytířů v zápase.

Víc než se soupeřem, ale museli hráči bojovat s vysokými teplotami. Led měl sice minus osm stupňů, ale už pár metrů nad ledem se šplhaly až ke třiceti stupňům.

„Nám v triku na střídačce bylo v pořádku, ale pro kluky to muselo být horší. Nedá se nic dělat, takové je teď počasí. Vypadá to ale, že bude teď takhle delší dobu, tak se s tím musíme nějak vyrovnat," popisoval trenér Kladna Jindřich Lidický.

První přípravný zápas: Rytíři Kladno - Arlan Kokšetau

„Tři rychlé pohyby a člověka pálí oči od potu. Člověk může vypít hektolitry vody a je to jedno, hned to zase vypotí," doplňuje jej Štěpán Bláha.

Jeho nejslavnější spoluhráč Jaromír Jágr do zápasu nenastoupil a hru pozorně sledoval z tribuny a zajímavé je, že diváků přišel počet, který připomíná číslo dresu kladenské ikony: 680.

První přípravný zápas: Rytíři Kladno - Arlan Kokšetau

„Tak to vyšlo krásně ne? 68 a nula. Jsem rád, že přišlo tolik lidí na první přátelák, diváci byli slyšet, takže super," byl rád Bláha.

Rytíři nastoupí do dalšího zápasu již za pár dní, a to v úterý 7. srpna, kdy hrají proti Litvínovu.

autor: pka | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio