Hokejisté Třince čtyřmi góly otočili zápas ve Vítkovicích a derby vyhráli 4:3

22. únor 2019 22:27

Oceláři po velkolepém obratu vyhráli ve 47. kole extraligy ve Vítkovicích 4:3. I když domácí vedli už 3:0, třinečtí čtyřmi brankami v rozmezí 16 minut utkání otočili.

Duel mezi Vítkovicemi a Třincem byl zápasem dvou týmů, které v minulém kole protrhly sérii proher. Vítkovice porazily 9:1 Chomutov, Třinec se radoval z vítězství 5:0 v Litvínově.

Běžela osmá minuta zápasu a domácí Vítkovice zahrávaly přesilovou hru. Po přihrávce Jakuba Lva se dostal ke kotouči Ondřej Roman a ranou nad lapačkou Šimona Hrubce otevřel skóre zápasu.

Po půl minutě hry druhé třetiny se na střeleckou listinu zapsal Rastislav Dej a vedení Vítkovic tak zdvojnásobil.

Ve 30. minutě našel Rastislav Dej spoluhráče Rostislava Olesze, který střelou z kruhu vstřelil třetí gól zápasu.

Třinečtí ale nerezignovali a v závěru druhé třetiny jim snížení zajistil Štěpán Novotný. Ve třetí minutě závěrečné třetiny měl Třinec k dispozici přesilovku a vytěžil ji na maximum. Po přihrávce Petra Vrány se trefil Erik Hrňa a rázem byl rozdíl pouze jednogólový.

Za další tři minuty už byl zápas nerozhodný. O vyrovnávací gól se postaral právě nahrávající z předchozího momentu – Petr Vrána.

Pět minut před koncem zápasu Třinec dokonal velkolepý obrat. Vítkovická defenziva nechala ve svém pásmu zcela volného Michala Kovarčíka, který strhl vedení na třineckou stranu.

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 3:4 (1:0, 2:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 8. O. Roman (Lev, Schleiss), 21. Dej (Trška, Lev), 29. Olesz (Lev, Hrabal) - 38. Š. Novotný (D. Musil, M. Růžička), 43. Hrňa (P. Vrána), 46. P. Vrána (M. Růžička, Svačina), 54. M. Kovařčík (O. Kovařčík). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 9030.

autoři: krb , tif , ddp
Spustit audio

Související