Hokejisté pojedou Za Lužánky už převlečení. Přestávky stráví v kontejnerech

23. prosinec 2015

Už příští neděli odehrají v Brně hokejisté domácí Komety a Plzně extraligové utkání pod širým nebem. Na místě bývalého zimního stadionu Za Lužánkami už několik týdnů stojí tribuny pro skoro 22 tisíc diváků. Zázemí pro hráče se buduje v těchto dnech. Kompletní servis ale na improvizovaném stadionu hokejisté mít nebudou, a tak je čeká neobvyklé cestování na zápasy.

„Hráči se převlečou na Rondu a přijedou do kabin převlečení. Tady v areálu nejsou sprchy ani vývod vody. Domluva s týmy je taková, že je budeme převážet autobusy,“ popisuje jeden z organizátorů akce Pavel Bartošek.

Mezi halou Rondo, kde hraje Kometa běžně své domácí zápasy, a areálem Za Lužánkami absolvují hráči asi šestikilometrovou cestu. Zpoždění prý nehrozí.

„Pojedou v dostatečném předstihu, není to tak daleko. Není to tak exponovaná doba, jako je teď adventní čas. Průjezd v neděli 3. nebude tak velký. Spíš bych viděl problematickou dopravu v pátek v podvečer,“ připomíná pořadatel další zápas Komety, ve kterém přivítá 8. ledna pražskou Spartu.

I Za Lužánkami ale hráči potřebují místo aspoň na obutí bruslí a strávení času mezi třetinami. Hostující týmy najdou zázemí v budově u přilehlého kluziště, kde bývají šatny při veřejném bruslení. Hráče Komety čeká pobyt v plechových kontejnerech.

Čtěte také

„Budou tam mít brusírnu, nýtovačku, záchody i masérský stůl. Proto je tam 6 kontejnerů, které mají rozměr 6 x 2,5 metru,“ vysvětluje Pavel Bartošek.

Podobně řešené byly kabiny i před pěti lety při zápase pod širým nebem v Pardubicích. Tehdy ale měli hráči Komety k dispozici kontejnery jenom dva. Jednotlivé části šatny budou propojené, tak aby mohli trenéři mluvit ke všem hráčům zároveň.

autoři: vman , dan
Spustit audio