Hokejisté Mountfieldu splnili cíl, ze Zlína vezou bod. Zlepšit chtějí disciplínu

20. březen 2014

Hráči Mountfieldu HK se vracejí se Zlína s vyrovnanou bilancí ve čtvrtfinálové sérii hokejového play-off. Po úvodní porážce dokázali Západočeši svého soupeře udolat 4:3.

Výrazně navrch neměl na Valašsku ani jeden tým a v tomto případě je to jasně doložitelné výsledky. Jestliže v úvodním duelu Mountfield prohrál 1:2 v prodloužení, v odvetě to domácím vrátil i s úroky, když zvítězil 4:3.

Lze se jen domnívat, jestli trenér Peter Draisaitl žertoval, nebo popichoval při závěrečném hodnocení soupeře.

"Hodně jsme se motali ve vlastní třetině a musím se přiznat, že ani nevím, jak jsme to vyhráli. V naší hře nebylo vše, jak by mělo být proti takovému soupeři, jako je Zlín. Jedeme domů a máme jeden bod, který samozřejmě bereme," říká trenér královéhradeckého týmu.

Utkání začalo pro hosty výborně, když se už ve čtvrté minutě trefil Rastislav Dej. Pak ale dvakrát dotahovali ztrátu, než definitivně otočili skóre. Ale právě to byl podle kouče Draisaitla rozhodující faktor.

"Měli jsme štěstí, že se nám vždy podařilo dát gól, když jsme ho velmi, velmi potřebovali. Možná to byl ten největší rozdíl," přemítal.

O "ten rozdíl" se postaral Jaroslav Kudrna, který nastřílel hattrick a o vydřeném vítězství Mountfieldu rozhodl necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby.

Nesmíme se nechat vyprovokovat, radí Kantor

Brankář Pavel Kantor ale ví, že se něco podobného nemusí podařit každý den, proto přidává další věc, na které musejí hradečtí hokejisté ještě zapracovat. Je jí disciplína. Jen tak nebudou zbytečně pykat na trestné lavici, ale překonávat soupeře.

"Bude důležité udržet emoce na uzdě. Udělali jsme pár zbytečných faulů. Ruda Červený se tam nechal vyprovokovat. Zlín je tím známý, že tak hraje. Snaží se souboje dohrávat, mnohdy ale fauly hraničí až se zákeřností. Pokud na to budeme reagovat, tak to bude voda na mlýn Zlínu," myslí si Kantor.

První domácí zápas čtvrtfinále sehraje Hradec Králové v sobotu v 17.30.

autoři: kyk , tpe , mau
Spustit audio