Hokejisté Hradce Králové si upevnili druhou příčku v extraligové tabulce

23. listopad 2013

Hokejistům Mountfieldu Hradec Králové patří i po 23. extraligovém kole druhé místo v tabulce. Východočeši dokázali bodovat v jedenáctém venkovním utkání sezony. Ve Zlíně na zimním stadionu Luďka Čajky vyhráli 2:1 po samostatných nájezdech a dosáhli na body v sedmém prodlužovaném zápase v řadě.

Po šedesáti minutách hry utkání Zlína s Hradcem svítil na ukazateli skóre stav 1:1, protože už v úvodní třetině poslal hosty do vedení kapitán Šimánek, ale na jeho branku našli Berani odpověď na začátku třetí části, když nahození Tesaříka od modré skončilo za zády brankáře Mountfieldu Pavla Kantora.

„Sice jsem věděl, že bude střílet, pak někdo projel před brankou, puk se mi ztratil a bohužel to propadlo až do brány,“ vysvětloval zaskočený gólman, ale zároveň dodal: „První třetinu jsme hráli dobře, druhou byl trochu aktivnější Zlín, třetí to bylo vyrovnané, takže si myslím, že výsledek po 60 minutách odpovídal a nájezdy už jsou o štěstí.“

Ale v tomhle konkrétním případě to tak docela neplatilo. „O všech třech hráčích jsem si myslel, že udělají to, co udělali, povedlo se mi to a jsem rád, že jsme získali bod navíc,“ říká Pavel Kantor.

Poté přišla chvíle slovenského forvarda Rastislava Deje. Ten se do sestavy Východočechů vrátil po delší pauze zaviněné zraněním a v nájezdech zajistil sedmé vítězství Hradce za sebou v zápase, který v normální hrací době skončil remízou.

„Jdeme do prodloužení s tím že ten druhý bod chceme udělat, možná je to tím, že si tak věříme. Ta psychika je dobrá, když jsme tabulce tam, kde jsme. Musíme takhle hrát i dál,“ dodává Rastislav Dej. Pro Svěřence trenéra Draisaitla to navíc byla i šestá výhra z posledních sedmi duelů, což znamená, že Hradec na druhém místě tabulky překvapivě nahání extraligového lídra ze Sparty.

autoři: jbk , tpe , jam
Spustit audio