Historická zahrada u zlínské vily cestovatele Miroslava Zikmunda prochází obnovou, výrazným pomocníkem jsou mapy s jeho poznámkami

15. březen 2022 10:45

Zahrada u vily cestovatele Miroslava Zikmunda ve Zlíně je plná zajímavých a mnohdy vzácných stromů. Bohužel některé jsou už přerostlé nebo nebezpečné.

Nadační fond Zikmundova vila pokračuje v naplánované obnově historického lesoparku u zlínské vily cestovatele Miroslava Zikmunda. Aktuálně kácí staré a nebezpečné stromy. 

Čtěte také

Zahrada u vily cestovatele Miroslava Zikmunda ve Zlíně je plná zajímavých a mnohdy vzácných stromů. Bohužel některé jsou už přerostlé nebo nebezpečné, proto se Nadační fond Zikmundova vila, který je jejím aktuálním vlastníkem, rozhodl tento zajímavý lesopark zkultivovat a některé stromy nechat pokácet.

V obnově okolí vily jim pomáhají kopie historických map, do kterých Miroslav Zikmund pečlivě zapisoval a zakresloval stav a počet stromů.

Reportéra Českého rozhlasu Zlín vzal na prohlídku zahrady zakladatel fondu Čestmír Vančura, který přidal i povídání o některých vzácných, historicky zajímavých nebo neobvyklým příběhem opředených stromech.

Spustit audio

Související