Hejtman nařkl bývalou vedoucí Vincentina z Velehradu z okrádání. Jsou to lži, reaguje exšéfka

9. červenec 2020 15:20

Hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek z KDU-ČSL tvrdí, že bývalá ředitelka domova Vincentin ve Velehradě přestala rozlišovat co je její a co krajské. Milena Marečková jakékoliv obvinění odmítá.

Bývalá ředitelka domova pro lidi se zdravotním postižením Vincentin Milena Marečková ve Velehradě se ohradila proti tvrzení hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka, že okrádala sociální centrum.

Čtěte také

Čunek Marečkovou na svém facebookovém profilu nařkl z nehospodárného počínání. Marečková Vincentinu šéfovala 29 let.

„Nechal jsem věci důkladně prošetřit a výsledek je tristní. Paní Marečková jako vedoucí okrádala Vincentinum, přestala rozlišovat mezi tím co je její a co krajské,“ uvedl Čunek. Podle něj došlo k důkladnému prošetření hospodaření Vincentina.

Konkrétní ale být nechtěl. „Jsou tam jasně prokázané chyby,“ uvedl Čunek s tím, že trestní oznámení ale nepodá.

„Na lži nebudou reagovat. Nic z toho není pravda. Před měsícem mi chtěli dávat odměnu, když odejdu na dohodu, dneska by mě chtěli obviňovat ze zpronevěry. To si trošku protiřečí,“ řekla Českému rozhlasu Zlín Marečková.

Odchod Marečkové kritizovali opoziční politici, ministryně Jana Maláčová (ČSSD), lidé na sociálních sítích i moderátorka Barbora Černošková, která léta uváděla benefiční koncert velehradských cyrilometodějských slavností. Letos kvůli tomu moderování odmítla, organizátoři to nechtěli komentovat.

autor: Lukáš Veselý
Spustit audio

Související