Hasičské montérky a přilba nebo plavky a molo? Obojí Barboře sluší

19. srpen 2016

Barboře Neradové z Nevcehle je 21 let, je členkou sboru dobrovolných hasičů a studentkou VUT v Brně obor Stavební inženýrství. Ráda by se v budoucnu angažovala ve stavebnictví jako projektantka, ale kdyby jí byla nabídnuta práce modelky, neváhala by. Aktuálně se účastní soutěže Miss hasička.

Sbor SDH Nevcehle funguje už od roku 1892. Mezi největší úspěchy patří několikanásobné vítězství týmu mužů i žen v Extralize ČR v požárním útoku. Družstvo žen je pak držitelem stále platného extraligového rekordu v požárním útoku z roku 2011. Barbora se ve sboru pohybuje už od svých sedmi let, nyní zastupuje post košařky.

V současné době se se svým týmem zaměřuje pouze na disciplínu požární útok a zúčastňuje se soutěží Jihlavské open ligy a Extraligy ČR.

Hasičský dres nebo plavky?

Barbora se nyní účastní soutěže o nejkrásnější hasičku roku 2016. Kromě toho, že většinu času tráví s hasiči, také ráda cestuje, baví ji fitness, má ráda dobrou zábavu i jídlo. „Nejraději mám řízek,“ usmívá se tmavovlasá kráska. Zúčastnit se soutěže Miss hasička ji doporučil její kamarád. Na základní casting odeslala své fotografie a byla vybrána a pozvána do Prahy.

„Dost jsem váhala, jestli se mám zúčastnit. Nebyla jsem si úplně jistá,“ vzpomíná Barča. Vybrané hasičky měly totiž potvrdit svou účast v Praze, což Barbora neudělala. Nakonec se jí produkce Miss hasičky ozvala sama a rodina i přátelé ji přemlouvali, aby to zkusila a do Prahy odjela. „Nyní jsem ráda, že jsem do toho šla, protože je to pro mě obohacující zkušenost,“ dodává sympatická hasička.

Následně byla vybrána do semifinálového kola, kde jí zpovídala porota a také následovala promenáda v plavkách. „Jedinou podmínkou byla výška 170 centimetrů, jinak nic jiného,“ přemýšlí Barbora. Ze semifinálového kola vzešlo pouze osm dívek ze třiceti. Čtyři dívky v České republiky a 4 ze Slovenska, mezi nimi i Barbora Neradová z Nevcehle u Telče, kterou čeká s ostatními finalistkami soutěže říjnové dvoudenní soustředění a 4. listopadu v Praze finálový galavečer.

Na internetu a Facebooku v soutěži Miss hasička Barču můžete podpořit.

Spustit audio