FOTOGALERIE: Fašankové koblihy ze Strání
Tradiční Festival masopustních tradic ve Strání na Uherskobrodsku se podobně jako jiné masopustní veselice neobejde bez koblih. Ty smaží místní dobrovolnice a každý rok jich během dvou dnů nasmaží více než tisícovku.
Vůně citronové kůry, vanilky a rumu se vždy ve dnech před místními masopustními slanostmi vznáší kolem kulturního centra Dvorana ve Strání na Uherskobrodsku.
Místní dobrovolnice tam připravují přes tisíc koblih pro letošní Festival masopustních tradic. Pohoštění pak nabízí při večerním zahájení i během hlavního programu tradičního fašanku. V kuchyni s nimi byl i reportér Českého rozhlasu Zlín Roman Verner a přinesl nejen reportáž, ale i spoustu fotografií.
Související
-
Fašank, ostatky nebo šibřinky – i to jsou označení pro masopust. Víte, co tato tradice symbolizuje?
Únor je v oblasti kultury a lidových tradic bohatý na takzvané masopusty. O této tradici jsme mluvili s etnografem Slováckého muzea v Uherském Hradišti Janem Káčerem.
-
Na seznam statků lidové kultury Česka přibyly masopustní mečové tance z Uherskobrodska
Masopustní mečové tance se staly pátým přírůstkem ze Zlínského kraje na seznamu statků lidové kultury Česka.
-
Rozhovor se starostou Strání Antonínem Popelkou
Pozvání k rozhovoru přijal starosta obce Strání na Uherskobrodsku Antonín Popelka.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka