Fotbalová Sigma Olomouc může mít v budoucnu v nejvyšší české soutěži dva týmy. Vedle toho mužského i ženský

17. říjen 2019

První sezónu má Sigma Olomouc svůj ženský tým ve druhé lize fotbalistek. Zatím se mu daří se střídavými úspěchy. Po porážce v Praze-Braníku klesl na pátou příčku ovšem jen s tříbodovou ztrátou na první Baník. I proto fotbalistky Sigmy myslí na umístění ve špičce soutěže.

„Je to reálné, ten tým na to nepochybně má. Je to o tréninku, který zatím splňuje a bude doufám i dál kritéria splňovat. Do budoucna bychom se rádi poprali o postup do první ligy,“ říká trenér fotbalistek Sigmy Ondřej Fojtík. Bojovat o postup do nejvyšší soutěže ale předpokládá zkvalitnění týmu.

„Co se týče počtu, tak pět až šest kusů. Co se týče postů, tak od středových záložníků po útočníky,“ zamýšlí se nad případnými posilami Petra Houdková. Domácí zápasy v druhé lize hraje její celek v obci Drahlov místní části Charvát nedaleko od Olomouce.

„Povrch není úplně ideální, ale je to pro všechny týmy stejné. Už jsme zažili horší. Problém nám to asi nedělá,“ Ondřej Fojtík považuje působení v Drahlově za azyl, i když jeho týmu se tam daří a ze dvou zápasů má skóre deset jedna. Přestože fotbalistky Sigmy trénují tam i v Olomouci, jejich přístup k přípravě je podle něj výborný. „Musím smeknout, protože holky k nám jezdí z Ostravy, ze Slovácka a tady z okolí. Opravdu chtějí trénovat. Myslím, že mají lepší tréninkovou morálku než chlapi,“ uzavírá Fojtík.

Další druholigový zápas s Hradcem Králové čeká fotbalistky Sigmy v neděli v jedenáct hodin na hřišti v Drahlově.

autor: min
Spustit audio