Fotbalisté Zlína zahájili v sobotu v Holešově přípravu vítězstvím 2:1 nad slovenskou Trnavou

15. červen 2019 19:44

Povedený vstup do předsezonní přípravy prožili Zlínští v sobotu odpoledne v nedalekém Holešově na Kroměřížsku, kde hostili slovenskou Trnavu.

Svěřenci trenéra Csaplára vstoupili do utkání aktivněji a již ve 12. minutě vedli po brance Železníka. Ve druhém poločase sice vyrovnal vlastní brankou Buchta, ale vedení vrátil Zlínským z přímého kopu Jiráček.

Utkání se hrálo od samého začátku ve svižném tempu. Po deseti minutách hry se do malého vápna protáhl Vakho, tvrdou střelou z bezprostřední vzdálenosti ale brankáře neprostřelil. Vzápětí se již Zlínští radovali. Ve 12. minutě využili hrubou chybu hostující obrany, když po špatné rozehrávce zužitkoval dobré napadání Železník a ve skluzu poslal míč do sítě - 1:0.

Fotbalisté Zlína včera zahájili přípravu na novou sezonu. Nový trenér Csaplár chce vidět tvrdou práci

Josef Csaplár

Na startu přípravy chyběl obránce Libor Holík, o kterého usiluje Jablonec. Opačným směrem by naopak mohli zamířit útočník Davis Ikaunieks a záložník Jakub Janetzký.

Po dvaceti minutách našel Matejov zpětnou přihrávkou Železníka, ale ten povedenou střelou na zadní tyč druhou branku nepřidal. Ve 26. minutě to zkoušel téměř z poloviny hřiště Matejov, ale jeho pokus přehodit vyběhnutého brankáře jen těsně nevyšel.

Hned na začátku druhého poločasu byl v pokutovém území faulován Nečas, následný pokutový kop ovšem Džafić poslal nad bránu. Další šance Zlínských přišla v 55. minutě. Centr z pravé strany propadl na zadní tyč k nikým nehlídanému Tchanturishvilimu, ten ale hlavou z malého vápna brankáře nepřekonal.

V 69. minutě tak přišlo nečekané vyrovnání. Po centru z pravé strany si srazil hlavičkou míč do vlastní sítě Buchta – 1:1. Po deseti minutách hry si ale Zlínští vzali vedení zpět. Po faulu na hranici pokutového území si míč vzal Jiráček a přesnou střelou k pravé tyči překonal hostujícího brankáře. Závěr už si tak svěřenci trenéra Josefa Csaplára pohlídali a připsali si vítězný start letní přípravy. Další utkání odehrají ševci ve středu proti brněnské Zbrojovce v Luhačovicích.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio