Fotbalisté Budějovic pokořili v poháru Spartu

10. duben 2003

Fotbalisté pražské Sparty opustili domácí pohárovou soutěž prohrou, jakou jejich fanoušci na Letné už patnáct let nezažili. V osmifinalovém utkání s Českými Budějovicemi utrpěli debakl 0:4 a jejich sen o získání double se rozplynul.

Trenér Jiří Kotrba šetřil většinu hráčů základní sestavy na sobotní ligové derby se Slavií, a to se mu zle vymstilo. Ligový lídr s několika nezkušenými fotbalisty zažil šok a ani zkušený brankář Kouba, chytající ve sparťanském dresu první soutěžní zápas po sedmi letech, tomu nezabránil. Po změně stran sice na trávník vyběhli Zbončák se Zelenkou, ale zvrat to nepřineslo a Sparta inkasovala nejvyšší domácí prohru od roku 1988, kdy je v utkání PMEZ pokořila Steaua Bukurešť 5:1.

Trenér SK České Budějovice Pavel Tobiáš naopak mohl své hráče pochválit. "Vyhráli jsme zaslouženě, měli jsme větší chuť zápas zvládnout. Klobouk dolů před těmi, co dnes hráli, ale stále máme na paměti, že prioritou je pro nás ligová záchrana," zdůraznil, že s dnešním postupem vůbec Jihočeši nepočítali.

Branky: 40. Svoboda, 43. Rožboud, 51. Plocek, 73. Matoušek. Rozhodčí: Dvořáček - Krátký, Pinkas. Diváci: 520. Sestavy: Sparta: Kouba - Flachbart (46. Zelenka), Klein, Hübschman, Loučka - Holub, Sivok (53. Homola), M. Jarolím (46. Zbončák), Michalík - Kincl, Pospíšil. Budějovice: Kolář - K. Doležal, Konečný, Penner (46. Horejš), Leština - Plocek, Chlebek, Rožboud (74. Vozábal), Svoboda - Bouchal (68. Jůn), Matoušek.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio