Foccacio

Foccacio neboli italský chléb (ilustrační foto)

Foccacio (fokáčo) neboli Italský chléb. Tak to je náš dnešní kulinářský tip. Jak na něj?

Budete potřebovat:

  • 400 ml teplé vody
  • 600 g hladké mouky
  • 3 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru
  • 40 ml oleje
  • kostku droždí
  • hrubá sůl
  • rozmarýn

Postup:

  1. Z vody, cukru a droždí vytvoříme kvásek.
  2. Poté smícháme s dalšími ingrediencemi a pomalu přidáváme hladkou mouku.
  3. Vařečkou vypracujeme těsto, které posléze dáme do tepla, nebo třeba na sluníčko.
  4. Asi po hodině je těsto vykynuté.
  5. Na plech si dáme pečící papír a těsto na plechu rukama rozložíme.
  6. Posypeme hrubou solí a rozmarýnem a necháme opět půl hodiny na teplém místě.
  7. Poté pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů.

Tip: Italský chléb je výborný sám o sobě. Může se ale péct například i s olivami, slaninou či sýrem.