Fénixovy slzy mířily z Uherskohradišťska až do Austrálie a Koreje. Páru hrozí za výrobu drogy pět let vězení

Dvojice lidí na Uherskohradišťsku vyráběla a distribuovala silný extrakt z konopí.

Policisté obvinili čtyřiačtyřicetiletého muže a pětatřicetiletou ženu z nedovolené výroby a jiného nakládání s psychotropními látkami a jedy. V případě prokázání viny jim hrozí až pět let vězení. Kriminalisté na případu pracovali od února, sdělila dnes ČTK v tiskové zprávě mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Muž si podle ní v obci na Uherskohradišťsku pořídil dům, který chtěl se svojí přítelkyní opravit.

"Neměli moc peněz, a proto vymysleli, jak rychle přijít k penězům. Na dvorku vypěstovali rostliny konopí, které dále zpracovávali. Ze sušiny vyráběli velmi silný extrakt zvaný fénixovy slzy. Jedná se o trend poslední doby. S ohledem na vysoké procento THC může být tento extrakt pro potenciální uživatele velmi nebezpečný," uvedla mluvčí.

Podívejte se, jak policisté pronásledovali v Uherském Hradišti řidiče. Ten v „myší díře“ zranil tři lidi, je vazbě

Myšé díra v Uherském Hradišti

Policie zveřejnila videozáznam z pronásledování řidiče v Uherském Hradišti.

Obvinění prostřednictvím internetu kontaktovali případné odběratele. Nešlo pouze o zájemce z České republiky, ale také ze zahraničí. "Zásilky se sušinou a extraktem měli velmi sofistikovaně zabalené. Připravený materiál balili do ampulek, které opatřili několika vakuovými obaly proti případnému odhalení. Obálky, na kterých byla uvedena jako odesílatel zlínská firma, následně odesílali z různých poštovních institucí," uvedla Šabatová.

Drogu pár rozesílal mimo jiné do Austrálie, Turecka, Británie, Finska nebo Koreje. V mnoha případech se však zásilka vrátila zpět jako nedoručená. Prodejem drog si dvojice podle policie přišla na několik desítek tisíc korun.

"Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili devět stříkaček s připraveným extraktem, potřebný materiál k odesílání zásilek, štítky s nadepsanou adresou odesílatele, několik krabic se sušenou marihuanou, vakuovací zařízení a další věci," doplnila mluvčí.

Oba obvinění se k trestné činnosti přiznali. Policie je nyní stíhá na svobodě.

autor: Tomáš Fránek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související