O seriálech vyprávěly na pohovce Jožky Kubáníka herečka Dana Morávková a režisérka Jitka Bártů

Režisérka Jitka Bártů, která stojí za nejúspěšnějšími českými seriály poslední doby, ať už to byla slavná Rodinná pouta, VIP vraždy či Temný kraj, a herečka, moderátorka a choreografka, která si mimochodem ve všech zmiňovanách seriálech zahrála - Dana Morávková. Obě byly hosty pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka, ve kterém se hovořilo nejen o seriálech.

Nabízíme vám záznam tohoto pořadu.

Další záznamy i pozvánky na vysílání Jožky Kubáníka najdete na https://rozhl.as/Kubanik.

Na pohovce Jožky Kubáníka: O seriálech

“Pojď, řekneme si texty, než půjdeme na plac,” vyzval mě před jedním natáčením oblíbeného seriálu Sestřičky kolega David Gránský v herecké šatně a spustili jsme. Ve chvíli, kdy ale vyslovil svoji větu: “V děloze zůstal kousek placenty, proto to tak krvácelo,” jsem zavětřil veselou situaci a začal jej popichovat: „Budeš frajer, když po klapce řekneš: ‚V děloze zůstal kousek pacienta, proto to tak krvácelo.‘“ A pak jsem to opakoval tak dlouho, až jsme ani jeden nevěděli, jak to má být správně, a David mě škrtil: „Já tě zabiju.“ Vzápětí nás zavolali před kamery a já jsem se už z dálky smál: „Tady pan kolega Gránský si pro vás připravil vtip!“ Režisér mě ale ani nenechal domluvit, zabořil mi prst do bílého pláště a povídá: „Uděláme změnu v textu. Tu větu –⁠ v děloze zůstal kousek…. budeš říkat ty.“

Líbil se vám ten příběh? Možná jste jej už někde četli, vyprávím to totiž poměrně často, protože každou chvíli se mě někdo na veselou historku z natáčení ptá. A také dostávám dotazy, jak bude seriál, ve kterém hraju, pokračovat. „Nesmím ze scénáře nic prozradit,“ odpovídám vždycky. „Zakazuje mi to smlouva,“ bráním se, když to nestačí a diváci na mě i přesto naléhají. Nedávno jsem dokonce na mém instagramu zveřejnil fotku ze zákulisí natáčení a strhla se pod ní taková smršť otázek, že jsem na několik dnů z instagramu prchnul.

„To je ten herec ze seriálu Sestřičky,“ uslyšel jsem minulý týden šeptat za mnou dvě dívky ve frontě na pokladnu v obchodě. Otočil jsem se, usmál se a holky na mě vychrlily otázky, jestli si Mery vezme Davida, nebo Michala a jestli se jí narodí chlapeček, nebo holčička. Zíral jsem na ně a nevěděl, co říct, protože – a nikomu to neříkejte, seriály většinou nesleduju.

Jak to máte vy? Dokáže vás televizní seriál pohltit tak moc, že se nemůžete dočkat pokračování? Mluvíte o něm s rodinou, s kolegy v práci a hledáte si všechny možné zprávy? Zajímá vás, jak si žijí představitelé hlavních rolí a při detektivkách už dopředu tipujete, kdo je vrah?

Pokud jste televizními diváky a chtěli byste přijít na to, proč jsou seriály tolik oblíbené, tak jste tady správně. O seriálech si totiž popovídám s mými hosty. A nebudou jen tak nějací hosté. Jako první na moji rozhlasovou pohovku usedne scenáristka a režisérka Jitka Bártů, která stojí za nejúspěšnějšími českými seriály poslední doby, ať už to byla slavná Rodinná pouta, VIP vraždy či Temný kraj, a druhým hostem bude herečka, moderátorka a choreografka, která si mimochodem ve všech zmiňovanách seriálech zahrála - Dana Morávková. Těším se na vyprávění ze zákulisí, kam se hned tak někdo nepodívá.

Jožka Kubáník

autoři: Jožka Kubáník , Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související