Eskymo řezy

Vyzkoušejte recept od Boženy Světlíkové z Hroznové Lhoty. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Těsto:
4 vejce
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek krupicového cukru
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje

Krém:
2 kokosové pudinky
půl litru mléka
cukr podle chuti
máslo
kelímek zakysané smetany

Čokoláda na polití:
čokoláda na vaření
trochu tuku
smetana ke šlehání

Postup:
1. Suroviny na těsto smícháme a prošleháme.

2. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.

3. Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Vyšleháme s máslem a do vychladlého krému zamícháme smetanu. Natřeme na vychladlý korpus.

4. Připravíme si čokoládu na polití. Rozpustíme s trochou tuhého tuku a vmícháme smetanu ke šlehání. Nalijeme na krém, necháme vychladnout a krájíme.

autor: Zuzana Plíšková