Ertepláky z Cetechovic
Recept na ertepláky od Antonie Ševčíkové z Cetechovic zazněl ve středu 28. května.
Suroviny:
250 ml mléka, 1 kostka droždí, 3 lžíce cukru, 4 až 5 brambor (předem uvařených a najemno nastrouhaných), 2 vejce, hladká mouka (tolik, aby nám vzniklo tužší těsto)
Postup:
Připravené těsto necháme vykynout a uděláme na vále bochánky. Ty poté rozválíme na tenké placky.
Pečeme na pánvi na tuku a po usmažení sypeme skořicovým cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.