Ertepláky z Cetechovic
Recept na ertepláky od Antonie Ševčíkové z Cetechovic zazněl ve středu 28. května.
Suroviny:
250 ml mléka, 1 kostka droždí, 3 lžíce cukru, 4 až 5 brambor (předem uvařených a najemno nastrouhaných), 2 vejce, hladká mouka (tolik, aby nám vzniklo tužší těsto)
Postup:
Připravené těsto necháme vykynout a uděláme na vále bochánky. Ty poté rozválíme na tenké placky.
Pečeme na pánvi na tuku a po usmažení sypeme skořicovým cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka