Energetici odstranili všechny závady. Nyní už není bez proudu ve Zlínském kraji žádná domácnost

6. únor 2020 13:07

Kvůli dešti a silnému větru bylo zhruba 2850 domácností v okolí Slavičína a Slušovic. Energetikům se již podařilo všechny problémy s dodávkami elektřiny odstranit.

Ve Zlínském kraji energetici obnovili dodávky elektřiny. Včera večer přitom bylo v souvislosti se silným větrem bez proudu téměř tři tisíce domácností na Slavičínsku a Slušovicku. Českému rozhlasu Zlín to potvrdila mluvčí společnosti E.ON Martina Slavíková.

Čtěte také

„Všechny problémy v síti se nám podařilo opravit. Takže v tuto chvíli probíhají dodávky elektřiny v našem distribučním území bez omezení. Dnes ještě budeme pokračovat na opravách v terénu, ale tyto opravy již nebudou mít dopad na koncové odběratele,“ potvrdila Slavíková.

Bez elektřiny byli lidé na některých místech regionu v úterý i ve středu kvůli silnému větru a dešti. Ještě ve středu večer nefungovala elektřina zhruba v 2850 domácnostech v okolí Slavičína a Slušovic na Zlínsku.

Žádnou poruchu ve čtvrtek ve Zlínském kraji neevidovala ani společnost ČEZ, která zajišťuje dodávky elektřiny na Vsetínsku a v části Zlínska. Potvrdil to její mluvčí Vladislav Sobol.

Spustit audio

Související