Dýňové máslo

Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

půl kostky másla
špetka muškátového oříšku
skořice
vanilka
50 g medu
trochu citrónové šťávy
2-3 lžíce dýňového pyré

Postup:

1. Dýni zbavíme semínek, rozkrájíme, je-li třeba tak oloupeme a upečeme doměkka.

2. Poté rozmělníme na hladkou kaši a necháme vychladnout.

3. Změklé máslo vyšleháme do hladké hmoty a po lžičkách přidáváme dýňovou kaši a citrónovou šťávu.

4. Nakonec zapracujeme med, vanilku, skořici a muškátový oříšek, aby vznikla hladká nadýchaná směs.

5. Uchováváme ve skleničce v lednici a používáme třeba na lívance a palačinky, nebo k pečivu.

autor: Zuzana Plíšková