Dvě auta na střeše. Řidiče ráno zaskočila námraza. Podle meteorologů hrozí také v pátek

12. prosinec 2019 16:15

Hasiči a policisté ve čtvrtek ráno vyjížděli hned k několika nehodám, jejichž příčinou byla zřejmě námraza na silnici. Dvě auta při nich skončila na střeše.

Namrzlé vozovky ve Zlínském kraji potrápily ve čtvrtek ráno řidiče. „Hasiči tak zasahovali u několika dopravních nehod. Jednou z nich byla i havárie osobního vozidla u obce Střížovice na Kroměřížsku, se kterým řidička skončila na střeše,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Ranní nehoda u Střížovic

Utrpěla při tom lehké zranění, se kterým ji přivolaní záchranáři převezli do nemocnice v Kroměříži. „Požití alkoholu jsme u řidičky vyloučili provedením dechové zkoušky. Na vozidle vznikla škoda třicet tisíc korun,“ doplnila mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová. Nehodou se i nadále zabývají kroměřížští dopravní policisté.

K další nehodě došlo ve čtvrtek po sedmé hodině ranní. „K havárii dodávky u Všeminy na Zlínsku byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Zlín a Vsetín. Řidič tam se svým vozidlem skončil v příkopě na střeše. Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii,“ sdělila Českému rozhlasu Zlín mluvčí hasičů Lucie Javoříková. Příčinu nehody podle ní nadále šetří Policie ČR.

Ranní dopravní nehoda u Všeminy

Ranní mráz, zejména ve vyšších polohách, může podle meteorologů potrápit řidiče i v pátek ráno. „V noci na pátek a ráno čekáme ve Zlínském kraji zataženo, na většině území slabé sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na 0 až -3 stupně,“ uvedla Ivana Záluská z Českého hydrometeorologického ústavu v Brně.

Řidiči by měli dbát zvýšené opatrnosti také v průběhu posledního pracovního dne v tomto týdnu. „Bude převážně zataženo, místy slabé občasné sněžení, v polohách pod 500 m srážky postupně smíšené nebo dešťové. Nejvyšší odpolední teploty 1 až 4 stupně,“ dodala Záluská.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související