Dva úplně nazí muži v Hradišti, plesání v Rožnově i Vlčnově a básníci ve Zlíně. Týden končí, víkend začíná

11. leden 2019

Víkend znovu nabízí spoustu zajímavých akcí.

Pátek, 11.1.2019

Městské divadlo Zlín, 19.00 hod. – divadelní hra W. Shakespeara „Hamlet“

19.00 hod. – studio Z – intimní ženské drama „Mikve“ - hra současné izraelské dramatičky Hadar Galron, ve které se potkávají různé přístupy k víře a životu.

Slovácké divadlo - Veřejná generálka absurdní komedie Sébastiena Thiéryho „Dva úplně nazí muži“ v 10 hodin.

Na kus řeči s Pavlem Šupinou - besední pořad k premiéře komedie Dva úplně nazí muži v prostorách Kafe Uprostřed v Uherském Hradišti v 19. hodin

Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně a večer poesie Básníci v Prostoru Zlín – Něco musí bolet. Někdy i 100 let, který bude  11. 1. 2019 v 18.30 hodin v expozici výstavy Milan Knížák – Žít jinak!, v 1. podlaží budovy 14.

V pátek 11. ledna 2019 od 16.00 hodin se uskuteční komentovaná prohlídka výstavy s Milanem Knížákem, které se můžete zúčastnit před básnickým večerem. Večer věnovaný básnické a literární tvorbě umělce Milana Knížáka, který tak doprovodí svou aktuální výstavu. Společně se zlínským básníkem Jaroslavem Kovandou vystoupí Jan Pech, který se postará o hudební doprovod

Začíná bohatá plesová sezona ve folklórním Vlčnově na Uherskohradišťsku. V pátek 11. ledna ji zahájí Reprezentační ples školy a obce, o den později, v sobotu 12. ledna, přijde na řadu Sportovní ples.

Wellness hotel Energetic v Rožnově pod Radhoštěm bude v sobotu 12. ledna místem tradičního Papučového bálu, na který zve Soubor písní a tanců Javořina. Začne v 19:00, k tanci a poslechu bude hrát CM Javořina a DH Horňané.

Zpívání písní z cimbálových muzik. Určeno pro všechny generace, 16:00 - 19:00 Zpívání s Lúčkami. Koná se v Senior Pointu Zlín.

Sobota, 12. ledna 2019

Městské divadlo Zlín, 17.00 hod. - Panický kabaret (divadelní pocta Alejandru Jodorowskému) – v podání studentského Divadla Mandragora netradičně v šatně orchestru

Slovácké divadlo, 19.00 hod. – premiéra absurdní komedie Sébastiena Thiéryho „Dva úplně nazí muži“

Na Novoroční tříkrálový koncert zve oblíbená Zvonice na Soláni na Vsetínsku.  Uskuteční se v sobotu 12. ledna 2019 v 15:30.  V programu zazní árie a písně autorů A. L. Webera, G. Cacciniho, W. Gomeze, A. Dvořáka, G. Verdiho a M. SCH. Trnavského, chybět nebudou ani vánoční koledy. To vše v podání Marianny Pillárové (soprán), Eriky Šporerové (mezzosoprán) a klavírního doprovodu Marie Horáčkové.

Jako již tradičně se tři lednové týdny roku Pustevny v Beskydech stanou centrem festivalu Ledových soch. Vzhledem k rozmarům počasí jsou sochy opět umístěné ve dvou tematických stanech. Festival začne v sobotu 12. ledna. Pro sochaře bude připraveno 40 tun ledu, pro návštěvníky spousta her a soutěží.

XXII. ples města Kunovice. Uskuteční se v sobotu 12. ledna od 19:00. Hrát budou Plesový orchestr Coppelia, DJ Jaroslav Gruna a Swing Band Kroměříž. Předtančení bude v režii TK Rokaso a TC Layla – Kaliyon.

Představení s názvem Chyba v režii Víta Nezvala budete moci shlédnout 12. ledna  v M-klubu ve Valašském Meziříčí. Akrobatické vystoupení na pomezí nového cirkusu a pohybového divadla začne v 19 hodin.

Neděle, 13. ledna 2019

Městské divadlo Zlín, 14.30 hod. – Reduta Brno „O nevyřáděném dědečkovi“

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka