Důležité je být sám sebou. S tím souvisí také velkorysost a humor, říká herečka Lenka Termerová

9. prosinec 2022

Hostem rozhlasové kavárny je herečka Lenka Termerová. Pokud vyslovíme její jméno, možná se vám vybaví Jiřinka z Ženy za pultem, Libuška Hečková z Ordinace v růžové zahradě nebo Josefka Suková z Doktorů z Počátků. Ale je to i také spousta divadelních rolí na mnoha našich scénách.

Za roli matky v dramatu Děti noci také Lenka Termerová získala Českého lva, z filmových rolí jsme ji pak v posledních letech mohli vidět například ve filmu Tomáše Magnuska Kluci z hor nebo v oceněném životopisném filmu Zátopek.

Čím jsem starší, tím jsem nostalgičtější. Ale já jsem velmi nenáročná a skromná, mám pokaždé radost, když se ráno probudím.
Lenka Termerová, herečka

A protože Hradec Králové je místem, kde se Lenka narodila a kde má své kořeny, jsme velice rádi, že jsme tuto vynikající herečku mohli přivítat v naší rozhlasové kavárně a při šálku kávy si povídat především o životních radostech.

Čtěte také

„Čím jsem starší, tím jsem nostalgičtější. A musím vám říct, že jsem vyrůstala tady v Hradci Králové a byla to moc krásná léta. Takže stále víc a víc vzpomínám na Hradec. Je to opravdu mé oblíbené místo. Říkala jsem si, že ještě udělám jen takový nostalgický výlet sem a projdu se po svých cestách.“

„Jsem velmi nenáročná a skromná, mám pokaždé radost, když se ráno probudím. Ale velkou radost mi dělá moje rodina, mé děti i vnoučata. A práce, kterou dělám. Takže mne vlastně těší docela dost věcí. Štve mě akorát politika.“

„Důležitých vlastností v životě je víc. Ale mám pocit, že je hrozně důležité, když je člověk autentický, takzvaně sám sebou. K tomu se pojí velkorysost, to je úžasná vlastnost, a samozřejmě humor. Ten je úplně nejlepší, protože s ním se dá překlenout i špatná chvilka a bolest.“

„Na mužích mám ráda především mužnost a když hezky voní. A humor. U žen obdivuji jejich ženskost a velkorysost,“ říká s úsměvem Lenka Termerová.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s herečkou Lenkou Termerovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související