Dříve, než všichni čekali. Okružní ulici ve Zlíně silničáři opravili čtrnáct dní před plánovaným dokončením

14. srpen 2019 12:26

Oprava půlkilometrového úseku Okružní ulice ve Zlíně za 7 milionů korun, jejímž investorem je Zlínský kraj, byla oproti původním předpokladům dokončena dříve.

Oprava půlkilometrového úseku Okružní ulice ve Zlíně za 7 milionů korun, jejímž investorem je Zlínský kraj, byla oproti původním předpokladům dokončena dříve. Stavební práce na této páteřní komunikaci vedoucí na největší zlínské sídliště Jižní Svahy měly probíhat až do konce srpna, úsek je však pro motoristy průjezdný ve všech pruzích již nyní.

„Jsme velmi rádi, že se zhotoviteli stavby, firmě EUROVIA CS, podařilo zprůjezdnit opravovaný úsek o 14 dnů dříve, zvláště pokud přihlédneme k tomu, že o nadcházejícím víkendu bude Zlín hostit Barum Czech Rally, která s sebou přináší vysokou návštěvnost a s ní související větší intenzitu dopravy ve městě,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek z KDU-ČSL.

Dolní úsek Okružní ulice, která je zatížena velmi intenzivním provozem vozidel, již vykazoval známky výrazného opotřebení, proto bylo nutné přistoupit k jeho obnově.
Bronislav Malý, šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje

„Dolní úsek Okružní ulice, která je zatížena velmi intenzivním provozem vozidel, již vykazoval známky výrazného opotřebení, proto bylo nutné přistoupit k jeho obnově. V rámci stavby jsme provedli nejen rekonstrukci vozovky, ale také přídlažby z žulového dvouřádku a dešťových vpustí. Součástí stavby je i obnova vodorovného a svislého dopravního značení,“ přiblížil ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

„Po 20. srpnu bude ještě v rekonstruovaném úseku realizováno svislé dopravní značení a také vodorovné dopravní značení (z plastu). Tyto práce však již nebudou mít výraznější vliv na plynulost provozu,“ dodal Jan Vandík z tiskového oddělení kraje.

autor: Tomáš Patrick Hyánek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související