Dopravu v Uherském Brodě bude do května 2022 komplikovat oprava dvou křižovatek

19. duben 2022 10:25

Oprava dvou křižovatek na silnici I/50 v Uherském Brodě zkomplikuje od 19. dubna 2022 dopravu na hlavním tahu z Uherského Hradiště na Starý Hrozenkov. Práce jsou plánovány na čtyři týdny.

Silničáři začali 19. dubna 2022 opravovat světelnou křižovatku na silnici I/50 v Uherském Brodě. Řidiči jedoucí na hlavním tahu z Uherského Hradiště na Starý Hrozenkov musí počítat se zdržením.

V první fázi bude uzavřený příjezd ze směru od Nivnice, objízdná trasa vede přes Vlčnov, Hluk a Dolní Němčí. Jak potvrdil šéf zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Karel Chudárek, ve směru od Uherského Hradiště na Starý Hrozenkov i opačně auta budou jezdit po celou dobu oprav. Provoz bude zachován v jednom jízdním pruhu, dopravu budou řídit semafory a ve špičkách dopravní policisté.

Rekonstrukce světelné křižovatky potrvá čtrnáct dnů, následně silničáři opraví i křižovatku u čerpací stanice ÖMV. Od začátku května 2022 tam bude kvůli rekonstrukci vozovky na čtrnáct dní uzavřený příjezd z ulice Šumická od obchodního domu Tesco. Objížďka povede přes místní  komunikace v Uherském Brodě a právě již opravenou světelnou křižovatku.

Opravy jsou sice naplánované na čtyři týdny, podle Chudárka by je ale měli silničáři stihnout dokončit dřív. Kdy přesně se to povede, to ale bude do značné míry záležet na počasí. 

Informace pro motoristy o významných dopravních stavbách a rekonstrukcích komunikací ve Zlínském kraji najdete pohromadě ZDE. Články jsou řazeny podle aktuálnosti, tedy sestupně od nejnovějších.

Spustit audio

Související