Doprava na tento týden. Oprava sesuvu u Valašské Bystřice i mostu přes Dřevnici v Otrokovicích.

Cestování po Zlínském kraji komplikují i v tomto týdnu uzavírky silnic, částečné i úplné. Dopravu omezí i železniční výluky na Kroměřížsku a Vsetínsku.

Český rozhlas Zlín proto přináší aktuální přehled o dopravní situaci v regionu.

Oprava a údržba kolejí je důvodem dnešní železniční výluky v úseku mezi Kroměříží a Hulínem. Potrvá od 7:00 do 18:00, připravena je náhradní autobusová doprava. Není zajištěná přeprava jízdních kol.

Další výluka je na zítřek středu a čtvrtek mezi Kunovicemi-Loučkou a Valašským Meziříčím na Vsetínsku. Po všechny tři dny bude omezení platit od 7:35 do 16:40. I v tomto případě budou pro cestující na zmiňovaném úseku přistaveny náhradní autobusy.

Začíná oprava sesuvu u Valašské Bystřice na Vsetínsku. Střídavý provoz v jednom pruhu řídí semafory, upřesnil šéf krajských silničářů Bronislav Malý.

Opravy na měsíce zavřou most mezi Otrokovicemi a Tlumačovem. Bude se celý zvedat

Na mostě mezi Otrokovicemi a Tlumačovem se bude pracovat

Ředitelství silnic a dálnic chystá opravu mostu mezi Otrokovicemi a Tlumačovem na Zlínsku. Začne 24. dubna a potrvá do října.

Na úplnou uzavírku se musí řidiči připravit v Karolince na Vsetínsku. Přestavba mostu u přehrady Stanovnice vyžaduje krátkou objížďku.

Opravuje se most přes Dřevnici v Otrokovicích na Zlínsku. Rekonstrukce potrvá do konce října. Jde o silnici první třídy číslo padesát pět. „Během oprav povede u polikliniky doprava v jednom pruhu pro každý směr,“ řekl šéf zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Karel Chudárek.

V Lidečku na Vsetínsku opravují průtah. Nezbytná je částečná uzavírka. Doprava vede kyvadlově v jednom pruhu a řídí ji semafory. Průtah opravují také v Rymicích na Kroměřížsku.

Ve Zlíně-Štípě opravují ulici Zámecká. Silnici třetí třídy je nutné objíždět až do září po ulicích Nová cesta a Lešenská.

S dlouhou objízdnou trasou musí počítat řidiči nákladních automobilů kvůli rekonstrukci silnice mezi Chvalčovem a Tesákem na Kroměřížsku. Řidiči osobní aut na trase jezdit můžou, na několika místech je ale provoz jedním pruhem řízený semaforem. Nákladní auta nesmí také na silnici mezi Velkými Karlovice a Solání na Vsetínsku. Objížďka vede přes Bumbálku, Prostřední Bečvu a Hutisko-Solanec.

Úplná uzavírka pro veškerá motorová vozidla je ve Zlechově na Uherskohradišťsku. Objíždí se přes Buchlovice.

autor: pes
Spustit audio

Související