Domácí vanilkový extrakt

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budete potřebovat:
300 ml vodky nebo rumu
3 - 5 vanilkových lusků
(k rumu můžeme přidat celou skořici)

Postup:
1. Lusky podélně nařízneme a dáme do čisté zavařovací sklenice.

2. Zalijeme alkoholem tak, aby byly lusky úplně ponořené. Je-li potřeba, trochu je přitlačíme.

3. Sklenici zavřeme a skladujeme na temném chladném místě, alespoň jednou týdně trochu protřepeme.

4. Takto necháme uležet alespoň měsíc a půl.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...