Domácí vanilkový extrakt
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
300 ml vodky nebo rumu
3 - 5 vanilkových lusků
(k rumu můžeme přidat celou skořici)
Postup:
1. Lusky podélně nařízneme a dáme do čisté zavařovací sklenice.
2. Zalijeme alkoholem tak, aby byly lusky úplně ponořené. Je-li potřeba, trochu je přitlačíme.
3. Sklenici zavřeme a skladujeme na temném chladném místě, alespoň jednou týdně trochu protřepeme.
4. Takto necháme uležet alespoň měsíc a půl.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...