Dle varování meteorologů: ve vyšších polohách Zlínského kraje je na cestách rozbředlý sníh

28. prosinec 2019 09:04

Meteorologové v pátek vydali výstrahu s vysokým stupněm nebezpečí pro oblast Valašska před sněžením a silným větrem. Výstraha platí až do sobotní půlnoci.

Několik centimetrů rozbředlého sněhu pokrývá silnice v horských oblastech Zlínského kraje. Zvýšená opatrnost při jízdě autem je po nočním sněžení na místě hlavně na Vsetínsku, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Čtěte také

Na Vsetínsku v noci napadlo až pět centimetrů sněhu. Po noční údržbě pomocí pluhů a sypačů je na tamních silnicích rozbředlý sníh. Místy se na mokrých vozovkách může ráno tvořit i náledí. Správci komunikací proto nabádají řidiče ke zvýšené opatrnosti.

Zbytky rozbředlého sněhu jsou kvůli sněhovým přeháňkám také ve vyšších polohách Zlínska. Naopak na Kroměřížsku a Uherskohradišťsku jsou ráno silnice podle informací ŘSD zpravidla holé a mokré.

Sněžit má podle výstrahy meteorologů s vysokým stupněm nebezpečí na Vsetínsku a Řožnovsku až do noci na neděli. Tvořit se mohou závěje a sněhové jazyky. Řidiči by měli být maximálně opatrní.

autor: Tomáš Patrick Hyánek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související