Distanční výuku zpestřují školákům herci ze zlínského a Slováckého divadla

Herci ze zlínského a Slováckého divadla pomáhají učitelům při online výuce. Po dohodě se školami se připojí do vyučování a s žáky hovoří o divadle, kultuře nebo historii. Součástí besed jsou také ukázky z inscenací.

Impulsem byla žádost učitelky ze základní školy v Luhačovicích, po které si loni v prosinci s dětmi na dálku povídal herec Rostislav Marek. "Ohlas byl tak mimořádný, že jsme se rozhodli v tom pokračovat," uvedl ředitel zlínského divadla Petr Michálek. 

Herečka Marie Vančurová měla například on-line hodinu pro děti s postižením a autismem. Pro žáky z Kašavy na Zlínsku si ředitel divadla a dramaturg na žádost školy připravili hodinu na téma národní obrození, árií z Prodané nevěsty ji zpestřili herci Petra a Radovan Královi.

Herci Městského divadla Zlín Radovan a Petra Královi zpestřují školákům online výuku

Na nabídku divadla zareagovala řada škol, od základních až po zlínskou univerzitu. Tematický záběr je široký, ředitel například připravuje hodinu na téma divadlo druhé poloviny 20. století. Zájem je například i o kulturní management.

Zpestřit školákům online výuku se rozhodli i herci Slováckého divadla. Po domluvě s učiteli se připojí do vyučování a povídají si se studenty o divadelních hrách a jejich autorech. Žákům také pouští ukázky z inscenací. 

Školy nebo pedagogové, kteří mají o ozvláštnění hodiny zájem, se můžou přihlásit v obou divadlech.

Spustit audio

Související