Devadesát sedm kilometrů silnic v kraji se v zimě neudržuje. Nejdelší je úsek mezi Bunčem a Modrou

Silničáři ve Zlínském kraji začnou od letošní zimy nově udržovat také úsek od Valašských Klobouk do Lačnova.

Bez údržby tak v kraji zůstane devadesát sedm kilometrů vozovek třetích tříd.

Místa s malým dopravním významem opatřili silničáři dopravními značkami, které řidiče na neudržovanou trasu předem upozorní. Nejdelším neudržovaným úsekem bude silnice mezi Bunčem a Modrou na Uherskohradišťsku. Měří asi devět kilometrů.

Na zimní údržbu vozovek druhých a třetích tříd v regionu má Ředitelství silnic Zlínského kraje asi devadesát milionů korun. Údržbu dálnic a téměř čtyřech stovek kilometrů vozovek prvních tříd zajišťuje soukromá společnost AVE CZ. 

Ta zajistí zimní úklid ve spolupráci s jednotlivými Správami a údržbami silnic. Firma v konsorciu s dalšími firmami vyhrála tendr na zimní a letní běžnou údržbu ve Zlínském kraji na období let 2017 až 2025. Za tu dobu dostane 456 milionů korun bez DPH.

Uzavírky a dopravní omezení:

Hvozdná, Bystřice pod Hostýnem, Střelná i dálnice u Kroměříže. To jsou nyní místa, kde musíte počítat s problémy.

Jedním pruhem se jezdí po silnici mezi Střelnou a státní hranicí ze Slovenskem. Opravy by měly ukončeny do konce toho týdne.

V Bystřici pod Hostýnem v úseku ulice Dolní bude rekonstrukce mostu prodloužena až do 25. 11. Platí tam úplná uzavírka a objízdná trasa je vedena ulicemi Mlýnská a Nádražní.

Nová uzavírka čeká na řidiče v Hvozdné ve směru na Slušovice. Důvodem je oprava povrchu vozovky. V tomto místě bude úplná uzavírka a objízdná trasa vede přes Ostratu, Hrobice a Slušovice. Práce budou zahájeny 12. 11. a předpokládaný termín dokončení je 15. 12.

Další uzavřená silnice je v Přečkovicích. Tam je úplná uzavírka z důvodu obnovy povrchu vozovky. Objízdná trasa vede přes Luhačovice a Uherský Brod. Předpokládaný termín dokončení prací je 23. 11.

Dobrou zprávou je, že dělníci dokončili opravu železobetonové opěrné zdi ve Vsetíně Pod Pecníkem. S pracemi začali letos v červnu. Kromě asi  dvě stě metrů dlouhé zdi opravili také tři sta metrů dlouhý úsek silnice pod ní. Opravy si proto vyžádaly téměř tří měsíční uzavírku. Ředitelství silnic Zlínského kraje zaplatilo za opravu bezmála jedenáct milionů korun.

autor: pes

Související