Den otevřených dveří

30. květen 2014

Den otevřených dveří Českého rozhlasu Brno proběhl v brněnském studiu Českého rozhlasu 5.června od 8:00 do 14:00 hodin.

V živém vysílání návštěvníci viděli do 9 hodin Moniku Brindzákovou v pořadu Dobré ráno. Tandem Jaromír Ostrý a Josef Veselý byli ve studiu od 9.30 do 10 hodin. Místo pořadu Toulky českou minulostí bylo k poslechu v podání tohoto tandemu speciálně pro tento den připravený zábavný pořad. V magazínu Apetýt plus po desáté hodině slyšeli a viděli návštěvníci Zuzanu Ledererovou a její hosty. Po jedenácté hodině přišlo na řadu Starobrněnské kolo s Jindrou Eliášem. V poledne k mikrofonu zasedla Luba Sonková a potěšila posluchače dechovkou v pořadu Blahopřání s písničkou až do 14 hodin. K živému vysílání patřilo i aktuální zpravodajství každou hodinu. S čerstvými zprávami hosty i posluchače seznámili Zdeněk Truhlář a Jan Fiala.

Po druhé hodině se sice dveře rozhlasu zavřeli, ale živé vysílání pokračovalo na náměstí Svobody. Od rána se na programovém pódiu Českého rozhlasu Brno bude střídal bohatý kulturní program s řadou souborů a umělců. Po 14 hodině pódium patřilo hodinovému přenosu pořadu Rendez-vous s Marcelou. Marcela Vandrová představila divákům seriál Moravská rodina. Formou rozhovorů a vystoupení předvedli své umění soubory z Blatnice pod Svatým Antonínkem (Zlínský kraj) – Dětský folklorní soubor Vavřínek a dětská cimbálová muzika a z Dražovic (Jihomoravský kraj) – Ženský sbor Kateřinky.







autor: Marek Zouhar
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.