Dechová hudba Záhorienka slaví 35 let. Na koncertu jí popřejí manželé Osičkovi i Jiří Helán

15. únor 2023

Na slovenské straně řeky Moravy se rozkládá stejně jako u nás vinorodý kraj plný výborných muzikantů. V Seriálu dechových hudeb proto tentokrát nabízíme dechovou hudbu Záhorienka. Ta slaví 35 let existence a gratulanti přijdou opravdu vzácní – Jiří Helán nebo manželé Osičkovi.

Po koncertu v Kyjově, kde vystoupili Legrúti naváže vystoupení Záhorienky. Ta nabídne pestrý program a slavné sólisty. Vedle Aleny Rapáčové a Libora Cupala, kmenových zpěváků kapely, přijdou významní hosté. Bude mezi nimi legenda moravské dechovky – zpěvák Jiří Helán, který je spojený s Moravankou a hlavně s Moravěnkou. Z Lanžhota přijedou a zazpívají manželé Jitka a Břetislav Osičkovi.

Záhorienka se představí v plné parádě a na koncertě připomene to nejlepší z 35 let své existence. Je to totiž kapela, kterou za dobu jejího fungování prošli všichni významní muzikanti ze Záhorí.

Koncert můžete poslouchat ve čtvrtek 16. února od 18 hodin na našich rozhlasových vlnách, na portále mujRozhlas nebo sledovat na YouTube kanálu Koncerty Českého rozhlasu.

autor: Jiří Kokmotos

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka