Další stanice ukončí klasickou distribuci, dostupná bude pouze on-line

19. únor 2016

Podle TectimeTV průzkum mezi diváky ukázal, že 92 % z nich už má k dispozici přijímač s funkcí HbbTV, případně Smart TV.

Tematický kanál TectimeTV, který se orientuje zejména na recenze a představování novinek v oblasti domácí elektroniky, bude od 22. února dostupný pouze on-line. Změnu v distribuci signálu chce stanice divákům kompenzovat přechodem na vysoké rozlišení obrazu (HDTV). Program TectimeTV byl doposud dostupný i divákům z České republiky prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra, v nekódované podobě. Stanice bude fungovat na své původní programové pozici, pro její sledování ovšem bude nutný televizor s technologií HbbTV, tedy takzvaným hybridním vysíláním. K dispozici bude i on-line archiv.

Podle TectimeTV průzkum mezi diváky ukázal, že 92 % z nich už má k dispozici přijímač s funkcí HbbTV, případně Smart TV, tedy takzvaný chytrý televizor připojený k internetu. Jako jeden z důvodů uvádí provozovatel stanice mimo jiné možnost přinést divákům interaktivitu. Tím hlavním důvodem budou ale bez pochyby zejména ušetřené náklady za distribuci klasického televizního signálu. Menší datový prostor v rámci satelitního multiplexu bude pochopitelně znamenat i menší finanční zátěž pro TectimeTV. Ušetřené náklady chce ale podle svých slov vysílatel investovat právě do rozvoje nových distribučních platforem.

autor: lukpo
Spustit audio